Йерархия на статиите
Статии » Отбор » Майкон

Майкон
 Майкон Дъглас Сизенадо
Националност: Бразилия
Роден в: Novohamburgo
На: 26 Юли 1981
Позиция: Защитник
Висок: 184 см. Коментирай във форума
Тежък: 77 кг.

Успехи

Клубни 

CBF - Brazilian Championship.svg Шампион на Бразилия: 1
Крузейро: 2003
CBF - Brazilian Cup.svg Купа на Бразилия: 1
Крузейро: 2003
Scudetto.svg Шампион на Италия: 4
Интер: 2006-07, 2007-08, 2008-09, 2009-10
Coccarda Coppa Italia.svg Купа на Италия: 1
Интер: 2010
Supercoppaitaliana.png Суперкупа на Италия: 2
Интер: 2006, 2008
Шампионска Лига: 1
Интер: 2009-10

Национални 

Coppa America calcio.svg Копа Америка: 2
Бразилия: 2004, 2007
FIFA Confederations Cup.svg Купа на Конфедерациите: 2
Бразилия: 2005, 2009

Майкон Дъглас Сизенадо, по известен като Майкон (на португалски Maicon Douglas Sisenado e бразилски футболист, който играе за италианския ФК Интер като десен защитник. Техничен, издръжлив и борбен, стабилен и бърз с изключителен дрибъл, притежава силна физика, безкомпромисен на десния фланг, както в защита, така и в нападение, характерен още със силния си удар от дистанция и честите центрирания. Тези му качества го определят, като един от най-добрите крайни бранители в света.

Кариера

Майкон започва кариерата си в родната Бразилия, където се състезава в продължение на четири години за отбора на Крузейро. С тях Майкон веднага вдига купата на страната, а малко по-късно става и шампион на Бразилия. От 2004 до 2006 г. е играе във френския Монако, като и в двата си сезона прекарани там, Майкон вдига шампионската титла на страната.

През юли 2006 г. Майкон става официален играч на ФК Интер, като подписва петгодишен договор с италианския тим. Бързо се налага като титуляр в новия клуб, а скоро след това става една от основните фигури в отбора. Бележи редица важни голове, както в първенството така и в Шампионска Лига, а головите асистенции се превръщат в нещо нормално за Майкон. Още в дебютния си сезон печели шампионата на Италия, а същото се случва и в следващите два сезона. С Интер Майкон също така е двукратен носител на трофея Суперкупа на Италия. През октомври 2009 г. е сред тридесетте номинирани за „Златна топка“, а през ноември удължава договора си с Интер до 2013 г. Включен е в идеалният отбор за 2009 година на „Франс Футбол“

Национален отбор

Майкон за Бразилия.

С Бразилия Майкон дебютира през юли 2003 г., през 2004 г. печели Копа Америка, а през 2005 г. идва ред и на купата на конфедерациите. Не получава шанс за изява на Световното първенство през 2006 г., когато Бразилия отпада на 1/4 финалите от Франция. Под ръководството на националния селекционер Дунга и след отказването от националния тим на Кафу, Майкон е основен титуляр (за сметка на звездата на ФК Барселона - Даниел Алвеш) и през 2007 г. Бразилия отново побеждава Аржентина на финала за Копа Америка, а през 2009 г. отново „Селесао“ грабва купата на конфедерациите. Капитанът и централен защитник в националния отбор на Бразилия, както и вратаря Жулио Сезар, са съотборници на Майкон и на клубно ниво - тримата се състезават за ФК Интер.

Любопитно

Дъглас Майкон е кръстен по името на американския актьор Майкъл Дъглас, но при записването е допусната грешка и оттам идва Майкон. Неговия брат пък, който също е футболист е наречен на друг известен актьор - Марлон Брандо.

Коментари
Няма написани коментари

Напишете коментар
Трябва да сте регистриран за да напишете коментар